Bloemen, objecten
en ander moois

People gathering for the opening of Wilder Antwerp flower shop at Provinciestraat 28, Borgerhout

Welkom in onze winkel!

Je vindt onze bloemenwinkel in Antwerpen, genesteld tussen Zurenborg, Borgerhout en Antwerpen-Noord en op een steenworp van het Centraal Station.

Provinciestraat 28
2018 Antwerpen

Contacteer ons:
+32 (0)3 297 43 41
(enkel tijdens de openingsuren)
hello@wilderwilder.be

Openingsuren:
Donderdag 12:00 – 18:30
Vrijdag 12:00 – 18:30
Zaterdag 10:00 – 17:00

Wilder(e) bloemen

De bloemen bij Wilder zijn speels, lokaal, seizoensgebonden en duurzaam geteeld. Wekelijks verrassen we je met een zorgvuldig gecureerd aanbod. We verkopen verse bloemen van april tot oktober. Van november tot maart schakelen we over op droogboeketten. We houden van de afwisseling die de seizoenen ons brengen, en zien de beperkingen die erbij horen als een artistieke uitdaging.

Je kan in onze winkel terecht voor speelse boeketten, maar ook voor slechts een paar stelen, een te vullen vaas of een speciaal verzoek. We maken bloemstukken op maat, leveren bloemen aan huis en verzorgen abonnementen op maat van je zaak.

Naar een ‘blijere’ bloemensector

Bloemen worden veelvuldig bespoten, gekweekt in energieverslindende kassen of overgevlogen uit verre landen. De klassieke industrie schaadt mens en milieu. Wij willen het anders doen. Dat betekent dat we bewust aankopen, zorgvuldig verpakken, boeketten leveren per fiets, overschotten vermijden of omzetten in nieuwe creaties, en we jou als klant graag meenemen in de lessen die we leren onderweg.

Sinds 2020 werken we nauw samen met boerin Emma van Herdersbloem. Zij is onze hoofdleverancier van biologische bloemen, vers en gedroogd. Ook met andere Belgische bioboeren starten we samenwerkingen op. Wanneer nodig vullen we aan met soorten van Belgische en Nederlandse kwekers die werken met erkende duurzaamheidslabels. En hebben we eens iets extra wild en exotisch nodig, dan maken we het gewoon zelf. In papier.

Schatten voor alledag

Onze bloemen zijn omringd door objecten om te gebruiken, dragen, lezen of cadeau te doen. Vintage vazen en unieke creaties van onze favoriete (lokale) makers zetten de toon. Keramiek en glaswerk, kunstige posters en kaarten, inspirerende boeken, ecologische kaarsen, natuurlijke zepen, smudge sticks, duurzame tassen of schatten die gewoon prachtig staan in je huis: er is een cadeautje voor iedereen en elke gelegenheid.

Vandaag in onze rekken:

Apartamento, Baggu, Bieke Bettens, Clay Club, Clay Davis, Frederik Rombachs, Maya Bolsens, Orris Paris, Papier d’Arménie, Pek Pottenbak, Renilde De Peuter, Ruth Van Beek, Scoby Club, Stephanie Baechler, The Plant Magazine, Truus Keustermans en meer.

Wilder Objects

Geïnspireerd door de bloemen die dagelijks door onze handen gaan, bouwen we langzaam aan een eigen collectie objecten. Sommige zijn uniek en handgemaakt zoals onze papieren bloemen, andere zijn geproduceerd in beperkte oplage zoals postkaarten, posters en petten. We zoeken steeds naar de meest duurzame en mooie materialen voor onze producten.

De Wilder Objects collectie is selectief beschikbaar voor wholesale. Contacteer ons voor meer info: hello@wilderwilder.be

Presentatie van juwelen door Viktoria Von Malottki bij bloemenwinkel Wilder Antwerpen
Park Pardon papier mâché maskers bij bloemenwinkel Wilder Antwerpen

Artistieke uitwisseling

We nodigen graag inspirerende kunstenaars en ondernemers uit om hun licht te laten schijnen op onze winkel. Bloemen vormen de magische lijm tussen verschillende ambachten en achtergronden, met installaties, workshops en exclusieve producten als resultaat.

Enkele van onze gasten:
Mieke Verbijlen (fotografie), Bettie Boersma (textiel + prints), fig. (tijdloze objecten), Paule Josephe (upcycled kledij), Allo Pablo (20e eeuwse kunstposters), Wiesi Will (textielontwerp), Lutgart De Meyer (keramiek), Maddalena Annunziata (breigoed), Viktoria Von Malottki (juwelen), Park Pardon (papier-maché) and Fleur De Roeck (schilderijen en mobiles).

Nieuwsgierig naar meer? We documenteerden enkele samenwerkingen in onze portfolio.

Florale speeltuin

We organiseren regelmatig workshops en evenementen waarbij je bloemen en ambachten op een verrassende manier verkent.

Doe je graag mee? Schrijf je in op onze nieuwsbrief of hou een oogje op onze sociale media voor het laatste nieuws over komende activiteiten.